Multa a una immobiliària per no atendre una clienta que parlava en català

Posted on

La Plataforma per la Llengua denunciarà Barcelona Selecta per insults i tracte vexatori a la dona

La Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya ha imposat una multa de 1.600 euros a la immobiliària Barcelona Business Society (Barcelona Selecta) per haver incomplert l’article 8.3 de la Llei de Comerç, que obliga els establiments catalans a atendre qualsevol client que se’ls adreci en qualsevol de les llengües oficials (català i castellà i aranès a l’Aran).

La sanció arriba arran d’una demanda de la Plataforma per la Llengua, que va denunciar l’empresa per haver insultat una clienta per parlar en català. Segons explica l’entitat, Montse Castellà va ser vexada per part de l’administrador de la immobiliària en una trucada telefònica en què li van exigir que parlés en castellà. L’administrador va dir a la dona que ell no té cap obligació d’“entendre el català” i li va retreure que vingués a “tocar-li els collons” i parlar-li en català amb “la quantitat d’immobiliàries que hi ha a Barcelona. L’home va despatxar la clienta amb un seguit d’exabruptes com “em cago en tu, mala puta, i en el teu idioma català”.

La Plataforma per la Llengua ha anunciat que emprendrà “accions legals” contra l’empresa.

Barcelona Selecta va negar, en una carta, el relat de Castellà, però va admetre que la clienta va ser atesa per un treballador italià que no parlava català i que aquest la va convidar a acudir a altres immobiliàries. Segons la companyia, des que es va fer públic aquest cas, l’empresa ha rebut nombroses amenaces i crides al boicot.

La Direcció General de Comerç considera “més que provat i acreditat” que Barcelona Selecta es va negar a atendre la clienta que se’ls va adreçar en català i, per aquesta raó, ha imposat la sanció de 1.600 euros, però no ha entrat a valorar ni els insults ni el tracte vexatori que va denunciar la Plataforma per la Llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.