Per Sant Jordi, literatura a la Viquipèdia

Posted on Tagged

Amical Wikimedia fa una crida a crear 1.600 articles sobre literatura catalana fins al 23 d’abril

La Viquipèdia en català ha posat en marxa un repte de deu dies consistent a crear nous articles sobre literatura catalana que s’acabarà el 23 d’abril. El projecte té com a objectiu “celebrar un Sant Jordi digital que promogui la responsabilitat social” enmig de la pandèmia del coronavirus, segons explica Amical Wikimedia, l’impulsor de la iniciativa.

Els viquipedistes que vulguin participar-hi disposen d’una llista de biografies, obres i personatges que figuren al Diccionari de la Literatura Catalana, però que encara no tenen article a la Viquipèdia. Segons els organitzadors, hi ha més de 1.600 entrades en aquest diccionari que no estan incloses en la Viquipèdia. Les obres de referència sí que estan recollides, però, a Wikidata, la base de dades lliure de la qual es nodreixen les fitxes tècniques dels articles de la Viquipèdia, gràcies a la feina que els voluntaris han dut a terme des de primers d’any.

Els viquipedistes que hagin fet més contribucions al projecte fins al 23 d’abril rebran una sèrie de lots de llibres i participaran en el sorteig d’una subscripció mensual a l’iQuiosc. Si la participació és elevada, Amical Wikimedia es planteja fer una segona fase del projecte. De moment, s’han creat 158 articles amb la participació de 22 voluntaris.