A la platja, també en valencià

Tirant lo Blanc i la Plataforma per la Llengua reclamen l’ús de la llengua pròpia als rètols de la costa

L’associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant lo Blanc i la Plataforma per la Llengua del País Valencià han engegat una campanya per reclamar la normalització del valencià en la retolació i la senyalització de les platges valencianes. Les dues entitats denuncien que la normativa valenciana en aquest àmbit no s’aplica amb normalitat arreu del territori i pretenen denunciar i revertir aquesta “desigualtat lingüística”.

Els promotors de la campanya proposen als ciutadans que hi participin fent una foto d’un cartell o senyal que no estigui escrit en valencià o que no s’adeqüi a la normativa, la pengin a l’aplicació per a telèfons mòbils Bon Senyal i a les xarxes socials amb l’etiqueta #NormalitzaLaPlatja. Tirant lo Blanc i la Plataforma per la Llengua s’encarregaran de fer les reclamacions a les entitats que corresponguin i a l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana.

Les dues entitats recorden que, tot i que l’ús normal i oficial del valencià està reconegut en la legislació i tots els ens públics han de fomentar l’ús de la llengua pròpia en totes les activitats, molt sovint passa que en la retolació de les platges es pensa només en el visitant que ve de fora i es deixa de banda el català.

La Plataforma per la Llengua del País Valencià ja va denunciar fa uns dies els incompliments en matèria de retolació en la informació de la platja de Gandia, en què el castellà apareixia amb lletra grossa i el valencià, com l’anglès, en una tipografia més petita. També va cridar l’atenció sobre el cas de Rocafort (Horta Nord), que va instal·lar uns rètols exclusivament en castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share