Cita amb el cinema en català a Roda de Berà

Cartell de la pel·lícula ‘Barcelona 1714’

El FIC-CAT presenta el film ‘Barcelona 1714’ i ret homenatge a TV3

La 12a edició del  del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) ha engegat aquest dissabte a Roda de Berà amb l’estrena de la pel·lícula Barcelona 1714 i amb un homenatge a Televisió de Catalunya per la seva contribució a l’audiovisual en català, justament en un moment en què la televisió pública catalana és objecte sovintejat d’atacs.

El FIC-CAT, que té com a objectiu la promoció del català en el cinema, presenta vuitanta produccions entre pel·lícules, curtmetratges, documentals i videoclips. El film més destacat, Barcelona 1714, de la directora Anna M. Bofarull, va inaugurar el certamen, tot i que no competeix en la secció oficial. Es tracta d’un llargmetratge sobre el setge de Barcelona de l’any 1714 vist des de la mirada de l’Agnès, una jove que mira de sobreviure enmig de la guerra. La pel·lícula s’estrenarà a les sales de cinema l’11 de setembre, coincidint amb la Diada nacional de Catalunya.

A banda d’aquest film, al Casino de Roda de Berà s’hi podran veure sis llargmetratges més, dinou curtmetratges, sis documentals i setze produccions d’estudiants de primària i secundària. Els guanyadors de les diverses modalitats de premi es faran públics en la gala de cloenda el dissabte 15 de juny.

El festival acull, a més, l’exposició El català al cinema, de la Plataforma per la Llengua, fruit de la col·laboració entre aquesta entitat i el FIC-CAT. L’exposició, que està situada al Casal Les Monges de Roda de Berà i es pot visitar fins al 15 de juny, pretén conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la situació del català al cinema i proposa diverses mesures per promoure’n l’ús. La mostra remarca la demanda potencial del cinema en català i compara la seva situació actual amb la d’altres mercats lingüístics similars.

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada és una iniciativa duta a terme per l’Ajuntament de Roda de Berà en col·laboració amb altres ens públics i empreses privades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share