El català ja té joc d’escapada

L’IEC i Política Lingüística ofereixen una modalitat amb enigmes sobre Pompeu Fabra

Els jocs d’escapada, més coneguts com a escape room, són un dels entreteniments més populars dels darrers anys. Milers de nens, joves i grans participen cada setmana en jocs que consisteixen a tancar-se en una habitació i no sortir-ne fins que s’han resolt una sèrie d’enigmes. Des d’aquest dilluns, els aficionats a aquesta pràctica poden incorporar la llengua catalana i la figura de Pompeu Fabra al ventall d’ambientacions de jocs d’escapada, juntament amb clàssics del ram com Harry Potter i Alícia al país de les meravelles.

El joc, anomenat A l’ombra de sant Pau, ha estat inaugurat aquest dilluns per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, representants de les institucions que donen suport a la iniciativa dels impulsors de la Ruta Pompeu Fabra, Mònica Montserrat i David Paloma.

L’escenari del joc és la sala Jaume Massó i Torrents de l’IEC, on els participants en el joc d’escapada, entre quatre i sis, han de localitzar les proves i resoldre els enigmes per sortir-ne en un màxim de 45 minuts. El joc està ambientat en el 17 de març de 1938, a finals de la Guerra Civil espanyola, quan la ciutat de Barcelona va patir uns dels bombardejos més mortífers de la guerra. Una de les bombes va afectar el despatx de Pompeu Fabra, que aquell dia no hi era. Per sortir de la sala, els participants han de trobar set converses filològiques que Fabra tenia desades en aquest despatx.

Durant la inauguració del joc, la directora general de Política Lingüística ha remarcat la importància que hi hagi un joc d’escapada que tingui com a tema el català en una ciutat com Barcelona on “es poden fer 194 jocs d’escapada en 251 sales”. Pel president de l’IEC, la iniciativa és una bona eina “per recordar Fabra”.

El projecte ha tingut una gran acollida. Política Lingüística ha ofert entrades promocionals gratuïtes per participar en les 23 sessions previstes inicials, que ja estan esgotades. Els organitzadors estan treballant per oferir entrades per a properes sessions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share