El català torna a ser un requisit per dirigir l’Institut d’Indústries Culturals balear

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa

El govern rectifica les bases del concurs i nega que s’hagués pogut escollir un candidat que no conegués la llengua del país

El govern balear ha rectificat la decisió d’eliminar el requisit de saber català de les bases del concurs per dirigir l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB), una decisió que havia provocat les queixes d’una part del govern i d’entitats culturals. La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres que es modificaran les bases perquè incloguin el nivell B2 de català com a requisit i no pas com a mèrit.

Costa va justificar la polèmica decisió amb l’argument que els Estatuts de l’ICIB, aprovats la legislatura passada, no feien cap referència al nivell de llengua, sinó només al fet que el candidat a dirigir l’ICIB havia de ser escollit a través d’una convocatòria pública i havia de tenir formació universitària. Costa ha llevat importància al cas i ha assegurat que “a ningú se li passava pel cap que la persona escollida no tingués els coneixements mínims de la llengua catalana”.

En les bases anteriors del concurs amb què es va escollir el destituït Jaume Reus, calia “acreditar documentalment el nivell C1 de coneixements de llengua catalana”, mentre que en el concurs ara esmenat, el coneixement del català era un mèrit que es valoraria segons el nivell que s’acredité: A2, B1, B2, C1 o C2.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share