El català viu una situació d’emergència?

1 pregunta / 3 respostes

La Plataforma per la Llengua va advertir, en la presentació de l’InformeCat 2020, que el català viu en una situació d’emergència lingüística. El Diari de la llengua engega la secció 1 pregunta / 3 respostes amb aquesta qüestió. Responen Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua; Maria Antònia Font, presidenta de la Federació d’Organitzacions de la Llengua Catalana (FOLC); i Antoni Infante, coordinador de Decidim, Plataforma pel dret a decidir del País Valencià.

2 thoughts on “El català viu una situació d’emergència?

 • 30 de juny de 2020 at 11:13
  Permalink

  A Barcelona solo IL 20% parla IL catalano. Molto drammatico . E in giro almeno in osona dove sto da poco lo sento parlare molto poco. Io sto cercando Di impararlo come posso , ma IL covid bill gates ha bloccato tutto

  Reply
  • 1 de juliol de 2020 at 18:04
   Permalink

   Maurizio,

   Amb tot el meu respecte i la consideració que em mereixes pel fet que el català t’interessi, voldria que em diguessis d’on treus que, a Barcelona, només el 20% de la gent parli català i, encara més, com pots afirmar que a l’Osona se senti poc la nostra llengua?

   Quan es fan afirmacions com aquesta, cal documentar-les. En aquest cas concret, les dades que aportes són contràries al que totes les estatístiques mostren.

   T’ho repetesc: moltes gràcies per l’interès que mostres per la llengua catalana.

   Pel que fa a Mallorca, la immigració italiana ja supera la immigració alemanya (la qual s’ha invertit i ara se’n van molt més alemanys que no en vénen, sense comptar els qui se’n tornen). Sé diversos matrimonis d’italià amb mallorquina, i en la major part el marit parla català perfectament, particularment un veí meu, que és de Verona. Una escriptora mallorquina, molt jove, és “marchigiana” i escriu, sempre, en un català perfecte.

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share