El govern francès rectifica i manté les oposicions de professors de català

Concentració de dimecres al davant de la Prefectura de Perpinyà / APLEC

El termini per mantenir el CAPES s’acabava aquest dijous

El govern francès ha rectificat i mantindrà les oposicions de professors de català a la Catalunya Nord, segons ha revelat aquest dijous el diputat nord-català Romain Grau al diari L’Indépendant. Grau, que ha conegut la notícia de la mà del Ministeri d’Educació i de la rectora de l’acadèmia de Montpeller, Béatrice Gille, qualifica el fet de “bona notícia”, tant per als estudiants que s’havien preparat per al concurs com per als alumnes que volen aprendre català.

La marxa enrere del Ministeri d’Educació arriba l’endemà de la manifestació de desenes de persones entre mestres, alumnes, membres de sindicats de l’ensenyament i representants polítics es concentressin al davant de la Prefectura de Perpinyà per exigir l’obertura del Certificat d’Aptitud del Professorat d’Ensenyament de Segon grau de català (CAPES), el termini del qual s’acabava aquest dijous. Els manifestants van reclamar a la Prefectura dels Pirineus Orientals que intercedís perquè el govern francès rectifiqués una mesura que suposa un cop molt dur a l’ensenyament de la llengua.

Segons va explicar al Diari de la llengua el president de l’Associació per a l’Ensenyament del Català (APLEC), Alà Baylac-Ferrer, a la Catalunya Nord hi ha deu centres de secundària que no poden oferir l’ensenyament del català perquè no tenen cap professor de la matèria, una mancança que se suma a la de les línies bilingües de primària, on hi falten una vintena de mestres per atendre la demanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share