Escola Valenciana busca activistes pel valencià

L’entitat engega la campanya ‘Unim-nos’ per promoure la llengua

Escola Valenciana ha posat en marxa la campanya Unim-nos, coincidint amb el 37è aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, que té com a objectiu promoure i captar Activistes pel Valencià, persones que es mobilitzin i prenguin un paper més actiu a l’hora de fer valdre els drets lingüístics de valencianoparlants i treballar per garantir la supervivència de la llengua.

Unim-nos, que té el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, la Diputació de València i Caixa Popular, apel·la a comprometre en la lluita pel valencià persones “amb sensibilitat lingüística” com la periodista d’À Punt Adelaida Ferre, l’actor i fundador d’Esclafit Teatre Joan Nave, la creadora de continguts audiovisuals en valencià Sílvia P. Sesé, ‘MissTagless’, i la voluntària pel valencià Yamila Torres, que participen activament en la campanya.

“El valencià està viu per cada activista com tu que el gasta, però no aconseguirem res si no treballem de forma coordinada”, afirma el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, que està convençut que si tots els Activistes pel Valencià s’organitzen i s’uneixen poden “arribar molt lluny”.

El president d’Escola Valenciana destaca els avenços en matèria lingüística que hi ha hagut els darrers anys amb el govern del Botànic: l’ensenyament en valencià ha passat del 30% al 52%, s’han recuperat els mitjans públics en valencià, hi ha una una Oficina de Drets Lingüístics i el valencià serà un requisit per ser funcionari. Recorda, però, que encara hi ha molta feina a fer. “Encara s’ha d’aprovar una Llei d’Igualtat Lingüística que garantisca els nostres drets. També exigim la reciprocitat de mitjans de comunicació en valencià. I hem d’aconseguir la incorporació i l’extensió de la immersió lingüística a tot el sistema educatiu”, remarca Badenes.

Per ajudar a empènyer cap a la normalització de la llengua pròpia, Escola Valenciana proposa quatre modalitats diferents de col·laboració a través del web activistespelvalencia.org: pagar una quota o fer aportacions econòmiques puntuals a l’entitat, implicar-se en els seus projectes i iniciatives, contribuir a difondre campanyes pel valencià a les xarxes socials i comprar en valencià mitjançant la xarxa d’Empreses Amigues d’Escola Valenciana i amb la targeta pel valencià de Caixa Popular, que cedeix a Escola Valenciana el 0,7% de l’import de les compres pagades amb aquesta targeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share