La Bressola rebat els atacs a la immersió

El ministre d’Educació va acusar l’escola en català d’arraconar el francès

L’associació d’escoles en català de la Catalunya Nord la Bressola ha carregat contra el ministre d’Educació francès, Jean-Michel Blanquer, per les paraules que va pronunciar dimarts contra la immersió en llengües diferents del francès en l’ensenyament. Durant la presentació de la controvertida nova llei d’educació, també coneguda com a llei Blanquer, al Senat, el ministre va equiparar el mètode de la immersió lingüística amb l’“unilingüisme” i va advertir contra el risc que “ja no es parli francès a l’escola”.

“La immersió és unilingüisme, ja que el que hi ha al darrere del concepte d’immersió en llengua materna és el fet que els infants només parlin la llengua regional”, va afirmar Blanquer, que va afegir que aquest fet no és bo des del punt de vista “cognitiu”. El ministre va admetre que, per llei, l’Estat ha d’afavorir “les llengües regionals”, però “no fins al punt que no es parli francès a l’escola”.

Les paraules del ministre han estat replicades amb contundència per la Bressola que, en un comunicat, recorda al titular d’Educació que  els resultats de les avaluacions a l’educació primària i els de l’examen estatal de final de l’institut assenyalen que els resultats dels alumnes dels seus centres són “superiors a la mitjana de l’Estat” i “mostren clarament que l’ensenyament immersiu en català no solament no desafavoreix l’aprenentatge del francès, sinó que, al contrari, el beneficia”.

L’entitat recorda al ministre que l’article 75-1 de la Constitució francesa determina que “les llengües regionals pertanyen al patrimoni de França” i que sense la tasca d’organitzacions com la Bressola a la Catalunya Nord i altres xarxes escolars immersives en la llengua pròpia com les de la Bretanya, el País Basc, Occitània i Alsàcia aquestes llengües “haurien desaparegut”.

“La Bressola no pot acceptar que el senyor ministre denigri en dues frases la feina pedagògica de més de quaranta anys i el convida a visitar les nostres escoles per adonar-se de l’absurditat de les seves declaracions”, afegeix l’entitat.

One thought on “La Bressola rebat els atacs a la immersió

  • 23 de maig de 2019 at 21:30
    Permalink

    Em fa molta il·lusió l’apropament del català a Catalunya Nord.Esperem que tinguin més sort dels catalans del nostre païs que estem passant per una fòbia espanyolista

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share