La ‘Gramàtica bàsica’ ja és a les llibreries

Presentació de la versió en lína de la ‘Gramàtica essencial de la llengua catalana’, el gener passat / R. G. A.

L’IEC presentarà l’obra en la Setmana del Llibre en català

La Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana (GBU) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ja està disponible a les llibreries des d’aquest dimecres. Es tracta, segons l’IEC, d’una “obra normativa i descriptiva que s’adreça al públic no especialitzat i molt específicament al món de l’Administració, dels mitjans de comunicació i de l’ensenyament” que s’ha “concebut com un manual de consulta que orienti en la interpretació i l’aplicació de la normativa de l’IEC”.

Amb la publicació de la GBU es completa el conjunt de gramàtiques institucionals de l’IEC, que parteix de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC, 2016) i segueix amb la Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC, 2018), gramàtica en línia consultable a l’adreça https://geiec.iec.cat.

L’arribada a les llibreries de la Gramàtica bàsica coincideix amb la 37a Setmana del Llibre en Català, fet que s’aprofitarà per fer-ne una presentació per a tothom qui hi estigui interessat. La presentació es farà el dilluns 9 de setembre a les 18.45 h a l’escenari número 2 de la Setmana, a l’avinguda de la Catedral, de Barcelona. L’acte consistirà en una conversa entre M. Josep Cuenca, directora de l’obra, i l’escriptor Màrius Serra, tots dos membres de la Secció Filològica de l’IEC.

La publicació en paper de la Gramàtica bàsica forma part dels esforços de divulgació de l’obra que fa la Secció Filològica, que al gener va publicar a internet  la Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC), una versió reduïda i adaptada a tots els públics la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC). Des del juliol, a més, disposa d’un cercador que permet fer cerques de mots i cadenes de mots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share