La Setmana del Llibre en Català s’enforteix

‘Cavall Fort’ ha rebut el Premi Especial de la Setmana del Llibre en Català / R. G. A.

La fira ha incrementat la facturació un 79% els darrers quatre anys

La 37a edició de la Setmana del Llibre en Català continua consolidant-se en el panorama d’esdeveniments culturals del país i aquest any s’ha mantingut la tendència dels anteriors i ha tornat a créixer tant pel que fa al nombre de visitants com de vendes. Segons les xifres fetes públiques aquest dimecres pels organitzadors, més de 30.000 persones han visitat els estands de l’avinguda  de la Catedral, de Barcelona per participar en els 270 actes programants.

Els editors han sortit satisfets de l’esdeveniment que, malgrat la pluja d’alguns dies, ha deixat una facturació global de 543.973 euros, la qual cosa suposa un increment del 8,44% en relació a l’edició del 2018, any en què es van facturar 501.640 euros. Comptant-hi les vendes de les últimes quatre edicions, La Setmana ha incrementat la facturació global en un 78,98%.

Pel que fa a les tipologies dels exemplars venuts, un 23,44% correspon al llibre infantil i juvenil, un 40,04% a ficció d’adults i el 36,52% a llibres de no ficció. Segons els organitzadors, aquest repartiment és un indicador que el públic de La Setmana és força divers.

Els responsables de l’esdeveniment fan una valoració molt positiva d’aquesta edició, que remarquen que fa palesa la riquesa i diversitat de l’edició en català i la potència del sector editorial en català. També destaquen la visita de divuit editors i agents literaris de setze països diferents, que han mantingut més de 450 reunions amb editors catalans gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

L’edició d’enguany de la Setmana del Llibre en Català ha estat marcada per la confirmació de l’avinguda de la Catedral com a seu de l’any que ve i pel relleu de Joan Carles Girbés a la presidència de la fira en substitució de Joan Sala després de quatre anys al càrrec. El president sortint ha destacat que “finalment tenim una fira de llibres normal de país normal” gràcies a la implicació de tots els participants.

La fira va homenatjar la revista Cavall Fort amb el Premi Especial de la Setmana del Llibre en Català “per la seva tasca ininterrompuda al llarg de 58 anys de treball a favor del foment de la lectura, de la defensa del català i la consciència de país”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share