La Universitat Catalana d’Estiu homenatja Aina Moll

La UCE destaca el compromís social i polític amb la llengua de la filòloga desapareguda

La Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent ha homenatjat aquest dilluns la filòloga i activista per la llengua Aina Moll, que va morir el 9 de febrer passat. L’acte ha comptat amb la presència de la secretària d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern balear, Agustina Vilaret, la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; la coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis, Josefina ; Miquel Strubell, excap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat; i Susanna Moll, neboda d’Aina Moll i senadora.

Vilaret ha remarcat “el coratge com a militant del país, i el compromís social i polític” de la lingüista amb el català i ha descrit Moll com “una pionera que va crear estructures imprescindibles per a la difusió i promoció de la nostra llengua en un dels moments més complexos de la nostra història”. Franquesa ha qualificat la fiòloga de “referent polític, lingüístic i cultural” de tots els territoris de parla catalana.

Nascuda a Ciutadella l’any 1930, Moll era llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona (UB). Va ser la primera directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i autora d’un gran nombre d’obres sobre la llengua catalana i també la francesa. Va fer també una tasca ingent en la difusió de l’obra d’escriptors catalans i d’arreu i de la cultura catalana.

Fundadora de l’Obra Cultural Balear (OCB) i membre del Grup Català de Sociolingüística, Moll va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el Premi Ramon Llull del Govern Balear.

One thought on “La Universitat Catalana d’Estiu homenatja Aina Moll

  • 20 d'agost de 2019 at 16:47
    Permalink

    Aquests darrers dies hem estat pel Conflent i el Rosselló. Tot és magnífic: els pobles, les flors, les senyeres, la catalanitat, la memòria històrica, etc. Hem viscut el País Català del nord. Però no hi hem trobat la nostra llengua…

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share