L’IEC desmunta l’argument per vetar ‘exili’ a TV3

Avisa que la prohibició de la paraula es basa en la definició polititzada de la Real Academia de la Lengua Española

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha irromput en la polèmica per la prohibició de la Junta Electoral Central (JEC) als mitjans públics catalans de fer servir les expressions “presos polítics” i “exiliats” en assenyalar el caràcter no necessàriament polític d’aquesta segona definició.

Segons ha explicat l’IEC en un comunicat, la màxima autoritat lingüística en català ha enviat una carta al director de TV3, Vicent Sanchis, on s’especifica l’entrada del mot exiliat al Diccionari de la llengua catalana de l’IEC (DIEC) i l’entrada de la mateixa paraula al Diccionario de la lengua española de la Real Academia Española tenen significats lleugerament diferents. Així, l’entrada del DIEC descriu l’exiliat com aquell qui “viu fora de la seva pàtria voluntàriament o per força”, mentre que, en canvi, el Diccionario de la lengua española el defineix com a: “Expatriado, generalmente por motivos políticos”.

L’IEC remarca la “important diferència entre les dues definicions” i demana a la direcció de la televisió pública que tingui en compte aquesta informació davant la prohibició per part de la Junta Electoral Central de l’ús d’aquest terme, ja que probablement es basa en la traducció de l’entrada del diccionari espanyol.

One thought on “L’IEC desmunta l’argument per vetar ‘exili’ a TV3

  • 18 d'abril de 2019 at 18:35
    Permalink

    Doncs, tota la raó. L’estat espanyol es tant dictador, que fa filigranes per enganyar al poble . Doncs no, tv 3 i els seus seguidors. Hem de ser més intel·ligents que ells i no seguir les seves directrius de dretes per ser una mica políticament correcta.Anim catalans!! Hem de seguir lluitant

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share