Més de 150.000 parelles lingüístiques

Els participants en el programa traslladen les trobades a la modalitat virtual

El programa Voluntariat per la llengua (VxL) de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya ha format ja 150.314 parelles lingüístiques des que es va iniciar el 2003 i assoleix així el repte que s’havia marcat en iniciar l’any d’arribar a aquesta xifra rodona.

El programa que duu a terme el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha format fins al 23 de novembre del 2020 6.279 parelles i s’ha triplicat el nombre de nous voluntaris que participen en el programa, que ha passat dels 60 de l’any passat fins als 204 d’enguany. El nombre d’aprenents s’ha mantingut.

L’increment de nous inscrits ha coincidit amb la nova campanya de comunicació Quan Parles Fas Màgia, que la DGPL va llançar la darrera setmana de setembre i primera d’octubre. Les dues setmanes en què es va desplegar la campanya promocional es va duplicar el nombre  total de persones inscrites (comptant-hi tant voluntaris com aprenents) i es va passar de les 145 persones del 2019, a les 290 del 2020.

L’assoliment de les 150.000 parelles lingüístiques arriba en plena pandèmia del coronavirus i de restriccions de mobilitat i contacte social que ha portat molts participants a fer les trobades de forma telemàtica. Des de l’1 d’abril fins ara s’han format més de 2.500 parelles virtuals. Si es compten les parelles virtuals que s’han format des del gener, en són gairebé 2.700.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share