Netflix estrenarà la primera pel·lícula doblada al català

La plataforma incorporarà el 30 d’abril el film d’animació ‘Els Mitchell contra les màquines’

Netflix s’ha decidit, després de moltes campanyes perquè fes el pas, a oferir la primera pel·lícula doblada i subtitulada al català del seu catàleg. Es tracta del film d’animació Els Mitchell contra les màquines, que arribarà a la plataforma el 30 d’abril. Serà la tercera pel·lícula en català de Netflix després d’Incerta Glòria i La propera pell, dos llargmetratges que ja són originalment en aquesta llengua, i s’afegeix a altres sèries catalanes com Merlí i Les de l’hoquei.

La notícia de la primera pel·lícula doblada al català ha arribat sense fer soroll. L’empresa no n’ha fet cap promoció especial més enllà d’un tràiler en català penjat a Youtube, que el compte de Twitter @DoblatgeCatalà ha publicat en aquesta xarxa, fet que ha estat celebrat per molts internautes.

La presència residual del català a la principal plataforma de continguts audiovisuals ha mobilitzat els darrers temps molts catalanoparlants, que s’han bolcat a demanar a Netflix, com també han fet amb altres empreses com Disney, que incorporin aquesta llengua al seu catàleg, especialment tenint en compte que de molts títols ja hi ha una versió doblada o en versió original amb subtítols.

La Plataforma per la Llengua va presentar el maig passat l’Informe sobre el català a Netflix que posava de manifest que els diners públics abocats en el doblatge i subtitulació de pel·lícules no ha arribat al seu catàleg. Poc després, un estudi del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) xifrava en un 0,5% el percentatge de contingut en català a Netflix per als usuaris del país.

Netflix s’afegeix al club de Disney+ i Amazon Prime, dues plataformes, on el català és residual, però que han fet el primer pas per incorporar aquesta llengua. Movistar, que té un conveni amb la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya, ofereix un ventall més ampli de títols en català. L’única plataforma que ofereix, però, totes les pel·lícules i sèries doblades o subtitulades al català és Filmincat.

One thought on “Netflix estrenarà la primera pel·lícula doblada al català

  • 7 d'abril de 2021 at 22:04
    Permalink

    Ja era hora.. Ho trobo molt bé..

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share