Nou cas de discriminació de la Guàrdia Civil a Inca

Un agent rebutja un document del president de l’OCB perquè és en català

El president de l’Obra Cultural Balear (OCB), Josep de Luis, ha denunciat un nou cas de discriminació lingüística de la Guàrdia Civil, en aquesta ocasió, a Inca. Segons De Luis, els fets es va produir quan, d’acord amb les indicacions rebudes telefònicament, divendres va presentar una denúncia escrita al quarter de la Guàrdia Civil d’Inca. En presentar la documentació, escrita en català, l’agent que la va rebe (TIP C46696R) li va demanar que la tornés a dur traduïda al castellà.

El president de l’OCB li va recordar que no té cap obligació de fer-ho i que la llengua catalana és oficial a les Illes Balears, però l’agent que el va atendre li va replicar que si la presentava en català s’hauria d’enviar a Palma i que no es podria fer res fins que tornés l’escrit traduït des de Comandància. Josep de Luis ho va acceptar i va demanar una còpia segellada que acredités que el document s’havia presentat aquell dia. 

En aquell moment, l’agent va canviar de parer i va demanar al president de l’OCB si li semblava que amb l’estat d’alarma vindria un traductor des de Palma fins a Inca. De Luis va respondre que ell no necessitava que vingués ningú, que amb un segell i la data la denúncia en tenia prou. “Vostè creu que tinc l’obligació d’agafar-li aquest document en català”, li va dir l’agent en castellà, a la qual cosa, De Luis li va contesta que no és que ho cregués, és que estava “segur que té l’obligació de fer-ho”. “Si no li sap greu, prenc nota del seu número d’identificació, me’n vaig i ja ho aclarirem”, va afegir.

Tot seguit, l’agent va cridar el sergent del quarter, qui va demanar disculpes pels fets i va rebre sense problemes l’escrit en català. L’OCB valora positivament l’actitud del sergent, que “sí que ha complert amb la llei”, i anima els ciutadans a “mantenir actituds fermes davant aquest tipus d’atacs o discriminacions, ja que els actes discriminatoris són actuacions irregulars i s’allunyen de les directrius públiques dels responsables polítics”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share