Noves eines en línia per a la llengua

Softcatalà posa a la xarxa el Conjugador verbal, l’Hora en català, el Separador de síl·labes i el Nombre en lletres

Softcatalà ha presentat aquesta setmana quatre noves eines per als qui hagin de fer consultes lingüístiques en línia, que s’afegeixen als diccionaris, correctors i traductors que ja tenien. Es tracta del Conjugador de verbs, l’Hora en català, el Separador i comptador de síl·labes i el Nombres en lletres.

Amb la incorporació d’aquestes aplicacions, Softcatalà vol “ser útils als parlants de català i a les persones que l’estudien” i cobrir necessitats que, fins ara, estaven desateses o necessitaven nous instruments.

Aquest és el cas del Conjugador de verbs, que inclou 10.154 verbs i 1,2 milions de formes conjugades, segons explica Jordi Mas, un dels impulsors de les noves eines de Softcatalà. “No hi havia cap servei que donés informació de totes les varietats del català”, remarca Mas, que explica que alguns usuaris es queixaven de la dificultat de trobar, per exemple, les conjugacions dels verbs en la modalitat valenciana.

L’entitat ha pogut incloure aquesta gran quantitat de verbs i conjugacions gràcies a “la mateixa font de dades” que ja tenien per a eines com el Corrector ortogràfic i gramatical, que té en compte les variants del català central, el del País Valencià i el de les Illes Balears.

El nou repertori en línia de Softcatalà també inclou l’Hora en català, que distingeix entre el sistema horari de rellotge, el de campanar i el de campanar tradicional, tal com els descriu la Gramàtica essencial de la llengua catalana; la funció Nombres en lletres, que assenyala com s’han d’escriure els nombres cardinals i ordinals en les diferents variants lingüístiques i la numeració romana que li correspon; i el Separador i comptador de síl·labes, una eina que, segons explica Mas, ha recomanat als escriptors la Institució de les Lletres Catalanes i resulta molt útil als estudiants. “No hi havia res d’igual amb aquesta qualitat”, assegura el membre de Softcatalà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share