Obertes les candidatures dels Premis Martí Gasull

Maria del Mar Bonet va rebre el Premi Especial del Jurat en l’edició de l’any passat / R.G.A.

Carme Forcadell torna a formar part del jurat del guardó de la Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua ha obert aquest dimecres el termini per presentar les propostes de candidatures de la setena edició dels Premis Martí Gasull i Roig, que reconeixen la trajectòria i les accions de persones i entitats en la defensa i la promoció de la llengua catalana. El guanyador del premi s’escollirà per votació popular entre els tres finalistes, proposats pels membres del jurat.

Els noms dels guanyadors del Premi Martí Gasull i Roig, dotat amb 3.000 euros, es faran públics el 17 de febrer en un acte al Teatre Poliorama de Barcelona. A més del premi per votació popular, s’atorgarà un Premi Especial del Jurat, de caràcter honorífic, a una persona que s’hagi distingit per alguna actuació especial en la defensa del català durant l’any o bé que tingui una trajectòria acreditada de difusió de la llengua.

L’empresa Som Energia va ser el guanyador de l’any passat, mentre que la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet es va endur el Premi Especial del Jurat per la seva trajectòria.

Les propostes de candidats al guardó es poden fer, abans del 12 de desembre, a través del web premismartigasull.cat, per correu electrònic a l’adreça premimartigasull@plataforma-llengua.cat, tot indicant en l’assumpte “Premi Martí Gasull i Roig”; o bé per correu postal, a l’adreça de la Plataforma per la Llengua (carrer de Sant Honorat, 7, Barcelona, 08002). En cada candidatura cal acreditar la trajectòria en favor de la promoció i la defensa de la llengua catalana en qualsevol dels territoris de parla catalana o en l’àmbit internacional.

El jurant està format per diverses personalitats de l’àmbit de la cultura, la política i la societat catalanes entre les quals hi ha, un cop més, l’expresidenta del Parlament de Catalunya i exmembre de la junta executiva de la Plataforma per la Llengua Carme Forcadell, condemnada per la sentència del Procés. Forcadell rebrà tota la informació i documentació sobre els candidats i emetrà la seva valoració des de la presó de Mas d’Enric.

A banda de reconèixer la tasca de persones i entitats en la defensa del català, els Premis Martí Gasull i Roig són també una manera de retre homenatge a Martí Gasull i Roig, un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua, que va morir en un accident de muntanya a l’Himàlaia el setembre del 2012.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share