Parelles lingüístiques valencianes en línia

El Voluntariat pel Valencià estrena modalitat virtual per practicar la llengua durant el confinament

El Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana ha posat en marxa la modalitat en línia de les parelles lingüístiques perquè tothom qui vulgui practicar el valencià en època de confinament pugui fer-ho de forma virtual. El programa, que aquest any celebra el quinzè aniversari, ha posat a disposició dels voluntaris i els aprenents una sèrie de recursos per dur a terme la modalitat en línia d’una forma de voluntariat lingüístic que es duu a terme a més de trenta municipis del País Valencià. El Voluntariat pel Valencià ha posat en contacte més de 20.000 persones per practicar la llengua al llarg de la seva història.

Per al coordinador del programa, Vicent Font, la modalitat virtual “és una finestra d’oportunitat que hem d’aprofitar perquè el valencià arribe més lluny que mai”. “Amb aquest nou mètode, trenquem les fronteres físiques i podem posar en contacte persones des de Pilar de la Foradada fins a Vinaròs… i fins i tot gent que ha hagut de sortir del territori valencià”, afegeix Font.

Els ajuntaments que col·laborin amb la iniciativa rebran material literari i musical en valencià per compartir amb els usuaris de la seva localitat. Els interessats a participar en el programa s’hi poden inscriure al web del Voluntariat pel Valencià, on també hi trobaran un correu electrònic i un número de telèfon operatiu per resoldre dubtes.

Escola Valenciana ja ha arribat a un acord amb l’ajuntament de Castelló per dur a terme el programa, que començarà amb un total de trenta parelles lingüístiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share