Per Sant Jordi, literatura a la Viquipèdia

Amical Wikimedia fa una crida a crear 1.600 articles sobre literatura catalana fins al 23 d’abril

La Viquipèdia en català ha posat en marxa un repte de deu dies consistent a crear nous articles sobre literatura catalana que s’acabarà el 23 d’abril. El projecte té com a objectiu “celebrar un Sant Jordi digital que promogui la responsabilitat social” enmig de la pandèmia del coronavirus, segons explica Amical Wikimedia, l’impulsor de la iniciativa.

Els viquipedistes que vulguin participar-hi disposen d’una llista de biografies, obres i personatges que figuren al Diccionari de la Literatura Catalana, però que encara no tenen article a la Viquipèdia. Segons els organitzadors, hi ha més de 1.600 entrades en aquest diccionari que no estan incloses en la Viquipèdia. Les obres de referència sí que estan recollides, però, a Wikidata, la base de dades lliure de la qual es nodreixen les fitxes tècniques dels articles de la Viquipèdia, gràcies a la feina que els voluntaris han dut a terme des de primers d’any.

Els viquipedistes que hagin fet més contribucions al projecte fins al 23 d’abril rebran una sèrie de lots de llibres i participaran en el sorteig d’una subscripció mensual a l’iQuiosc. Si la participació és elevada, Amical Wikimedia es planteja fer una segona fase del projecte. De moment, s’han creat 158 articles amb la participació de 22 voluntaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share