Risc de multa per adreçar-se en català a la Guàrdia Civil

La Benemèrita acusa una treballadora de l’aeroport de Palma de posar en risc la seguretat aèria per no parlar-los en castellà

Paula Rotger, la treballadora d’una empresa de serveis de l’aeroport de Palma a qui la Guàrdia Civil va impedir l’accés al seu lloc de treball perquè se’ls va adreçar en català, s’enfronta a una multa que pot arribar als 200.000 euros per aquest fet, segons ha publicat aquest dimarts el Diario de Mallorca. La Benemèrita acusa Rotger davant Navegació Aèria d’haver posat en perill la seguretat aèria.

Els fets van succeir fa una setmana, quan Rotger va passar el control de seguretat per accedir al seu lloc de treball i va sonar el detector. Els treballadors de seguretat la van escorcollar i, tot seguit, se’n va anar a treballar. Poc després, dos guàrdies civils li van fer passar el control un altre cop, cosa que es va fer sense cap problema fins que Rotger es va acomiadar dels agents en català. Segons la denúncia de la treballadora, un dels agents es va empipar i li va dir: “o parles en espanyol o no entres”. Rotger li va recordar que tenia tot el dret de parlar en català i el guàrdia civil la va acusar de no haver passat el control.

Segons el Diario de Mallorca, la Delegació de Govern afirma que la “denúncia contra l’agent ha estat arxivada”, mentre que representants de la denunciant expliquen que la denúncia de la treballadora de l’aeroport per un delicte d’odi i discriminació lingüística ha tirat endavant però serà recorreguda.

Aquest cas ha desfermat la indignació d’entitats com l’Obra Cultural Balear (OCB), que han denunciat els fets com un nou cas de discriminació lingüística, i de formacions polítiques com Més per Mallorca, que ha anunciat que presentarà una moció perquè el Parlament balear s’hi pronunciï i exigeixi explicacions a Delegació del Govern.

L’Ajuntament de Palma també ha reaccionat davant aquest cas i fa uns dies va oferir a la Delegació de Govern espanyol cursos de català per als policies nacionals i guàrdies civils destinats a la ciutat perquè “no es tornin a produir incidents de discriminació lingüística”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share