Samantha rebenta les vendes amb una cançó en valencià

L’èxit d’‘Espere que tornes’ dispara l’interès pel català entre els seguidors de la cantant de Beniarrés

La cantant Samantha Gilabert i Garrido ha tornat a trencar el tòpic que sosté que cantar en català és un impediment per assolir l’èxit internacional en situar el senzill Espere que tornes com a número un en vendes a la llista d’itunes d’Espanya i l’Argentina i en les primeres posicions al Perú, la República Dominicana i el Panamà. La cançó ha superat, a més, les 150.000 visualitzacions a YouTube.

El tema, una versió en valencià de Quiero que vuelvas, ja havia arribat al cim en la versió en castellà i ara ha repetit l’èxit amb el senzill en la llengua materna de la cantant i ha disparat l’interès a les xarxes socials dels seus seguidors d’arreu del món, especialment d’Amèrica Llatina, per la llengua catalana, tal com va passar amb la cançó Milionària, de Rosalia, el juliol de l’any passat.

Samantha s’ha fet famosa gràcies al seu pas pel programa Operación Triunfo (OT). La cantant va entrar a l’acadèmia televisiva d’OT després de conquerir el jurat amb la interpretació d’una versió de Que tinguem sort, de Lluís Llach, un fet que va provocar alguns brots de catalanofòbia especialment després que alguns mitjans remarquessin la militància, fa uns anys, de la jove en l’esquerra independentista i l’estranyesa que va expressar a les xarxes per haver hagut de parlar per telèfon en castellà amb els seus pares, per exigències del guió, durant la seva estada a  OT.

La cantant de Beniarrés (Comtat), que s’ha distingit sempre per la defensa del valencià, s’ha guanyat la simpatia de molts valencians i gent d’arreu dels Països Catalans, sobretot després de la seva controvertida sortida d’Operación Triunfo, que molts van considerar injusta atesos els seus mèrits musicals.

El vídeo de la cançó Espere que tornes utilitza la tècnica de la retolació, de manera que l’espectador pot llegir la lletra mentre la canta Samantha, un fet que ajuda els no-catalanoparlants a seguir el tema i entendre’l millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share