Segell de responsabilitat lingüística

La Plataforma per la Llengua identificarà els productes etiquetats en català

La Plataforma per la Llengua ha posat en marxa un segell de Producte Lingüísticament Responsable amb el qual es proposa identificar els productes que estan etiquetats, com a mínim, en català. Segons l’entitat, el segell “reforçarà la visibilitat i la projecció d’aquells productes que compleixen la legislació vigent i que, a més a més, desenvolupen una Responsabilitat Social Empresarial (RSE) que té en compte la cohesió i la inclusió socials”.

La Plataforma per la Llengua remarca que “l’’ús del català posiciona l’empresa respecte del seu entorn i dels seus públics amb un valor afegit de prestigi, qualitat i bon servei” i considera que el nou distintiu “facilitarà al consumidor la identificació de les empreses millor adaptades al mercat de parla catalana”.

De moment, ja han incorporat el segell la cadena de supermercats Sorli, els embotits La Selva, Torrons i Mel Alemany, l’empresa de jocs de taula Devir, els cellers Mas Romeu i Pagès Entrena, la cerveseria Lo Vilot i les empreses d’alimentació i productes ecològics Dàlit Natura i Alternativa3.

La Plataforma per la Llengua ja fa temps que treballa per la normalització del català en l’etiquetatge i en el reconeixement de la responsabilitat lingüística de les empreses. Una de les darreres iniciatives de l’entitat en aquest àmbit és l’aplicació per a telèfons mòbils Catalapp en què els consumidors poden informar-se sobre quins establiments són respectuosos amb el català i incloure-hi les seves valoracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share