TV3 recuperarà el canal juvenil

Imatge de l’antic canal 3XL

El Super 3 tindrà espais per a joves i continguts a internet

Televisió de Catalunya (TVC) recuperarà un canal juvenil aquest any o el vinent, segons ha anunciat el seu director, Vicent Sanchis, en una entrevista a El Cinèfil. Sanchis ha explicat que la cadena preveu unir la informació cultural i esportiva en un canal que serà un “híbrid de Canal 33 i Esports 3” i “crear un canal infantil i juvenil”.

“El Super 3 seria també un Super 3 Z. Amb espais en obert i una rèplica a internet”, ha dit el director de TVC, que ha explicat que la idea era fer aquest canvi aquest mateix any, però es podria fer efectiu l’any que ve.

L’anunci de Sanchis arriba després que l’emissió a TV3 de la sèrie Drama, una bona part de la qual és en castellà, hagi revifat les crítiques a la castellanització de la cadena pública catalana, un fenomen que el cap del Departament d’Assessorament Lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Ernest Rusinés, va relativitzar en una entrevista al Diari de la llengua.

Els darrers mesos, a més, hi ha hagut una forta pressió perquè TV3 recuperi un canal juvenil de l’estil del desaparegut 3XL adaptat als nous temps i als nous models de consum, amb una plataforma de vídeo a la carta inclosa. L’estudi Català, youtubers i instagramers. Un punt de partida per promoure l’ús de la llengua, del Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC), publicat recentment, remarcava la necessitat de recuperar un canal juvenil i orientar-lo a les xarxes per competir amb els continguts per a aquest públic en altres llengües.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share