Via Empresa guanya el III Premi Llengua Nacional

La llibreria Quart Creixent, de Palma, finalista del guardó que reconeix el compromís empresarial amb el català

La tercera edició dels Premis Llengua Nacional, dotada amb 2.000 euros, han guardonat aquest dimecres el diari econòmic digital Via Empresa per la seva contribució a normalitzar el català en el món empresarial arreu dels Països Catalans, segons ha explicat el president de Llengua Nacional, Abel Carretero.

En un acte breu i atípic que s’ha hagut de fer de forma virtual per les restriccions de la pandèmia del coronavirus, el president i editor de Via Empresa, Ramon Grau, ha remarcat que quan “hi ha continguts de qualitat la llengua és acceptada per tothom”, mentre que el director de la publicació, Víctor Costa, ha destacat que “l’ús de la llengua catalana és un segell d’identitat periodístic i empresarial”.

El finalista del premi, que s’endurà 500 euros, ha estat la llibreria Quart Creixent, de Palma, per la seva tasca en la difusió de “la literatura i la lectura en català durant gairebé quatre dècades. “La llengua catalana és la nostra essència”, ha afirmat Jaume Corbera, soci fundador de la llibreria, que ha explicat que van obrir Quart Creixent fa gairebé quaranta anys perquè aleshores “hi havia molt poca presència del català a les llibreries”.

Carretero ha posat en valor el fet que, malgrat les circumstàncies sanitàries, s’hagi pogut dur a terme el Premi Llengua Nacional, centrat en el món empresarial, un àmbit clau per fer del català una “llengua útil i necessària” si se’n fa un “ús normalitzat”. Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya,  que dona suport al Premi Llengua Nacional, ha afirmat que hi ha “marge per créixer en l’àmbit socioeconòmic” i ha recordat que el món del treball “situa molta gent en la necessitat real d’usar el català”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share