Dissabte, abril 13, 2024
INICIATIVES

El repte d’arribar a les 40.000 biografies de dones a la Viquipèdia

El projecte Viquidones engega una iniciativa per afegir 500 entrades més a la versió en català de l’enciclopèdia en línia que corregeixin el biaix de gènere

Amical Wikimedia comença aquest divendres 8 de març un nou repte de la Viquipèdia. Es tracta d’assolir la xifra de 40.000 biografies de dones a l’edició en català d’aquesta enciclopèdia en línia a través de la iniciativa Viquidones i coincidint amb el Dia de la Dona. Per arribar a la xifra proposada calen prop de 500 entrades més de dones a la Viquipèdia.

Viquidones és un viquiprojecte que té com a objectiu corregir la subrepresentació de les dones a la Viquipèdia a nivell de continguts, de participació i de perspectiva. Amb aquest concurs es vol reduir el biaix de gènere present als continguts de la Viquipèdia.

En el repte d’enguany hi pot participar tothom des d’aquest divendres i fins arribar a les 40.000 biografies. Qui no estigui registrat ho pot fer, de manera molt senzilla, des d’aquest enllaç. Els organitzadors faciliten als participants una sèrie d’enllaços amb llistes de dones de l’àmbit catalanoparlant que tenen entrada en altres llengües però no en català.

El repte té forma de concurs en què s’atorgaran 3 punts per cada article creat i 1 punt per cada 1.000 caràcters afegits. Si l’article pertany al llistat d’articles destacats, s’obtindran 3 punts addicionals. L’organització preveu un premi per als dos participants amb més puntuació.

Foto: Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics