Les Corts Valencianes aproven la reciprocitat d’À Punt amb TV3 i IB3

Les entitats en defensa de la llengua exigeixen a govern del Botànic que apliqui la resolució

Les Corts Valencianes han aprovat aquest dimarts una proposició no de llei (PNL) que demana impulsar la reciprocitat entre els canals de televisió del País Valencià (À Punt), Catalunya (TV3) i les Illes Balears (IB3). La proposició de Compromís ha rebut els vots favorables dels tres partits del Govern del Botànic (PSPV, Compromís i Podem) i els vots en contra de l’oposició (PP, Ciutadans i Vox).

Per fer possible la reciprocitat, el text de Compromís demana que, d’entrada, s’utilitzi l’espai de l’actual múltiplex que gestiona la Generalitat Valenciana i es demani al govern espanyol la cessió d’un segon múltiplex que garanteixi la recepció de tots els canals de ràdio i televisió catalans i balears en condicions òptimes.

L’aprovació de la PNL a les Corts Valencianes arriba dies després que el Congrés dels Diputats espanyol hagi aprovat diversos punts d’una altra proposició no de llei impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Escola Valenciana, Ciemen, la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear (OCB), Kontseilua, A Mesa Pola Normalizacion Lingüística, Iniciativa Pol Asturianu i Asociación Cultural Nogará-Religada que donava suport a la “recepció recíproca de mitjans de comunicació dins d’aquests espais lingüístics”.

ACPV, Escola Valenciana i la Federació d’Associacions per la Llengua Catalana (FOLC) han celebrat el pas fet per la cambra legislativa valenciana i han reclamat “al president del Consell que execute l’acord de les Corts Valencianes i apliqui la reciprocitat de mitjans de forma efectiva”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share