Diumenge, juny 16, 2024
Actualitat

Neix la plataforma de vídeos educatius en català Supercampus

El Departament d’Educació i 3Cat presenten un portal perquè els estudiants tinguin material didàctic audiovisual en la llengua pròpia

El Departament d’Educació i 3Cat han presentat aquest dijous SuperCampus, una plataforma educativa amb continguts educatius en català lligats al currículum escolar. La plataforma proporcionarà als docents un instrument fàcil de fer servir, universal, segur i gratuït on cercar vídeos que complementin l’aprenentatge a l’aula. Els seus impulsors volen que la nova plataforma sigui un referent a Catalunya per a docents, famílies i alumnes, amb continguts de qualitat en català, davant la manca generalitzada d’oferta de continguts educatius en llengua catalana.

Segons el Departament d’Educació, el 71% dels alumnes consulta continguts audiovisuals per aprendre, i no n’hi ha prou en català o estan mal posicionats als cercadors d’Internet i YouTube. La plataforma disposarà de continguts en català i també en aranès.

La plataforma s’ha posat en marxa amb 450 continguts disponibles a Supercampus.cat. Del total de vídeos, 70 són de nova producció i han comptat amb l’assessorament pedagògic de deu docents en actiu del Departament d’Educació, 125 són capítols de pòdcast de nova producció, i més de 250 són vídeos de continguts preexistents, que han estat revisats i categoritzats per un grup de trenta docents del Departament. Els vídeos tenen una durada d’entre 3 i 5 minuts, en la línia de les produccions de les grans plataformes educatives d’altres països.

En aquesta primera fase s’han creat continguts nous en les àrees de matemàtiques, història, art i canvi climàtic. A partir del setembre vinent, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, es posaran a disposició nous continguts en els àmbits de la llengua i literatura catalanes, literatura universal, música (compositors i fonaments teòrics), matemàtiques per a primària i per a secundària, geografia bàsica, química, i biologia.

La producció dels nou vídeos s’ha dut a terme a partir d’una consulta a la Junta de Direccions de centres educatius de Catalunya, que ha prioritzat els àmbits curriculars, i gràcies una crida de projectes engegada per 3Cat, on han participat productores i editorials educatives.

A banda dels nous continguts, la plataforma n’ofereix d’altres ja existents de l’entorn SX3 i 3Cat. Tots els continguts, tant els nous com els revisats i validats per docents, estan organitzats per àmbits temàtics i per etapa educativa, i són d’accés gratuït en format web, i smart TV. Així mateix, també estan disponibles a YouTube. D’aquesta manera, els centres educatius poden ja disposar de material d’aprenentatge vinculat al currículum educatiu i amb la validació i segell del Departament d’Educació, en la primera oferta a l’Estat d’aquestes característiques.

Foto: 3Cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics