À Punt s’incorpora a Bon Dia TV

La cadena valenciana s’uneix a la plataforma de TV3 i IB3 per compartir continguts en català a internet

À Punt  ha decidit sumar-se al canal de televisió per internet Bon Dia TV que el novembre del 2018 van posar en marxa l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per compartir continguts i difondre’ls a la xarxa, segons ha informat el diari Ara, que cita fonts de la cadena valenciana. Segons el rotatiu, la decisió la va aprovar el consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en una reunió el 24 de novembre, tot i que l’acord encara no havia transcendit.

À Punt se suma, d’aquesta manera, al projecte de les televisions balear i catalana, que van fer aquesta aposta per mirar de treure més profit dels recursos públics i dels continguts que ja tenen i posar-los a disposició d’un públic generalista que el pot veure a internet en qualsevol dispositiu.

À punt, TV3 i IB3 ja havien col·laborat en la coproducció de programes i la cessió de continguts, com ara Favorits, La forastera, Merlí i la pel·lícula La mort de Guillem, que es va emetre simultàniament per les tres cadenes amb un gran èxit d’audiència. Aquesta experiència es repetirà el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb Frederica Montseny, la dona que parla, un film sobre la vida de la ministra de Sanitat durant la Segona República espanyola, que ha comptat amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

La plataforma Reciprocitat Ara!, que a banda de reclamar la reciprocitat entre tots els canals de llengua catalana havia demanat a À Punt que s’incorporés a  Bon Dia TV, ha valorat el pas de la cadena valenciana com “un èxit de totes les persones i entitats que estem treballant per aconseguir aquest espai de normalitat per al valencià”.  La plataforma fa una crida a “continuar treballant a favor de la reciprocitat plena” i demana que “aquest modest, però important pas” serveixi “per a esperonar-nos, no per a frenar-nos”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share