Acord juvenil per la llengua

Acte de presentació de l’Acord Juvenil per la Llengua a Barcelona / JERC

Quinze entitats d’arreu dels Països Catalans fan pinya pel català

Un total de quinze entitats juvenils d’arreu dels Països Catalans han presentat aquest dimarts l’Acord Juvenil per la Llengua Catalana, un document per conscienciar de la necessitat de defensar el català davant els atacs que rep i de la regressió en molts àmbits de la vida. L’acord s’ha presentat, de forma simultània, en diversos punts de les terres de parla catalana.

El text reivindica el valor del català com a llengua d’acollida, arrelament i cohesió social, i la presència de la llengua pròpia en l’àmbit educatiu, incloses les universitats, a les quals s’exhorta a adoptar “mesures per garantir i fomentar l’ús del català en docència i recerca, així com en la redacció de treballs de fi de grau i la traducció de bibliografia”. També es denuncien les agressions lingüístiques de què és objecte el català i els “discursos d’odi” als “estats espanyol, francès i italià” amb la “complicitat de la Unió Europea en no reconèixer-ne l’oficialitat”.

Els autors del document insten les institucions de tots els territoris de parla catalana a impulsar polítiques públiques de suport i promoció de la llengua, a garantir els drets dels ciutadans i a preservar la diversitat lingüística. Als ciutadans i als moviments socials els demanen que s’“espolsin els complexos lingüístics” i que no canviïn de llengua als centres de treball, l’oci, ni a les xarxes socials

Els signants de l’acord són: les Joventuts d’Esquerra Republicana, La Forja, la Joventut Comunista de Catalunya, la Joventut Nacionalista de Catalunya, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya, l’Associació d’Estudiants Progressistes, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Joves de Mallorca per la Llengua, el Bloc d’Estudiants Agermanats, Joves PV, Joves d’Esquerra Menorquinista, l’Associació Catalana d’Estudiants de Perpinyà, Mallorca Lliure, l’Eina Espai Jove de la Intersindical i Avalot – Joves UGT. Hi donen suport la Plataforma per la Llengua, l’Obra Cultural Balear (OCB), Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i el Moviment Franjolí per la Llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share