Acord per promoure els escriptors en català

Estands de la Setmana del Llibre en Català del 2019 / R. G. A.

L’AVL i la Institució de les Lletres Catalanes signen el primer conveni de col·laboració

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, i el de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Oriol Ponsatí-Murlà, han signat un conveni marc de col·laboració cultural per promoure la cultura catalana que inclou la promoció dels escriptors catalans i valencians.

El conveni de col·laboració, el primer que firmen les dues entitats, es proposa impulsar la promoció i la difusió de la literatura i la cultura de Catalunya i el País Valencià i preveu l’elaboració de programes i accions conjuntes en aquest àmbit. Les dues institucions crearan una comissió mixta que supervisarà els objectius del conveni marc i vetllarà pel compliment del l’acord, que tindrà un període de vigència de quatre anys.

L’AVL va signar fa uns dies un protocol de cooperació amb l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) per establir un model normatiu de llengua comí unitari i, alhora, respectuós amb la variació geogràfica de la llengua.

Aquests acords se sumen al que ha signat el govern valencià amb l’Institut Ramon Llull (IRL) per promoure el català en l’àmbit universitari i que suposa un nou pas en la tendència a una col·laboració més gran del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya en els afers relatius a la llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share