Acord per una normativa inclusiva i unitària

Acte a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) / R.G.A.

L’IEC, l’AVL i la UIB signen un protocol de col·laboració per a un model de llengua unitari i respectuós amb la variació geogràfica

El president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, van signar el 7 de juliol passat un protocol general que explicita la voluntat de cooperació de les tres institucions per a l’establiment d’un model normatiu de llengua comú que sigui unitari i, a la vegada, respectuós amb la variació geogràfica de la llengua, segons va explicar ahir l’IEC en un comunicat. En aquest acord, les tres institucions s’insten a establir i facilitar els instruments necessaris per fer possible aquest objectiu comú.

En el marc d’aquest protocol, la Secció Filològica de l’IEC, l’AVL i la Comissió Tècnica d’Assessorament Lingüístic de la UIB han elaborat i aprovat un acord de cooperació per una normativa inclusiva i unitària, que recull la voluntat del protocol i es compromet a elaborar un model unitari que doni prioritat a les formes convergents de la llengua, però que alhora reculli i respecti la variació interna de cada parlar. Aquest model ha de nodrir els nous recursos normatius que generi cada institució.

L’Institut d’Estudis Catalans ja està elaborant les bases del nou diccionari normatiu, que respectarà aquests acords.

Amb aquest acord, les tres entitats volen contribuir a reforçar la unitat de la llengua i, alhora, facilitar la identificació en el model normatiu de tots els parlants del territori lingüístic.

One thought on “Acord per una normativa inclusiva i unitària

  • 17 de juliol de 2020 at 11:18
    Permalink

    Ho celebro. Cal que les diferents formes del català, tinguin la seva llibertat d´expressió.

    Tot plegat enriqueix la llengua.

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share