ACPV exigeix al govern valencià la recuperació del senyal de TV3

L’entitat retreu al Botànic la seva inacció deu anys després de l’apagada de les emissions

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha demanat aquest dimecres a la Generalitat Valenciana la reobertura de TV3 just deu anys després que el govern de Francisco Camps en forcés el tancament amb una estratègia d’ofec econòmic contra aquesta entitat que garantia la recepció del senyal al País Valencià. El govern del PP, recorda ACPV, es va dedicar a imposar multes a l’entitat i va aprovar una reforma que permetia augmentar encara més la xifra d’aquestes multes i convertir-les en periòdiques. Aquest setge va obligar la Junta Directiva d’ACPV a triar entre el tancament dels repetidors o la continuïtat de l’entitat.

ACPV remarca que l’entitat havia fet arribar el senyal de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià durant 26 anys de forma ininterrompuda i sense cap mena de problema ni conflicte i amb la permissivitat dels successius governs valencià i espanyol (amb l’única excepció del període del ministre espanyol Barrionuevo, que també amb multes va intentar forçar l’entitat a suspendre el senyal). L’entitat recorda també que el Tribunal Suprem (TS) va donar la raó a ACPV i va dictaminar que el govern de Camps havia comès una il·legalitat.

Deu anys després, aquells repetidors han quedat antiquats i l’entitat no disposa dels diners que implicaria comprar-ne de nous i renovar totes les instal·lacions. ACPV recorda, a més, que la recepció de TV3 ha de ser “assumida de forma plena, legal i normalitzada, per un govern valencià veritablement democràtic, enemic de censures i respectuós amb la llengua”. Per això critiquen que el govern del Botànic mantingui “la censura que el govern del PP va imposar sobre TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià”. “No hi ha raons tècniques que ho justifiquen: en el múltiplex que actualment té el govern valencià hi ha espai per a, si més no, emetre el canal principal de TV3; i, en qualsevol cas, existeix l’opció del múltiplex estadístic, que depén exclusivament de la voluntat del govern valencià”, afegeixen.

Tampoc hi veuen justificacions legals, ja que les Corts Valencianes van aprovar l’intercanvi de senyals entre les televisions i ràdios públiques catalana i valenciana i À Punt ja fa temps que funciona. “El govern del Botànic menysprea i desatén la veu de la representació de la sobirania del poble valencià”, afirmen.

L’entitat remarca que totes les forces del govern del Botànic han fet pública la voluntat de buscar vies de diàleg, entesa i col·laboració amb les forces econòmiques, socials i també institucionals de Catalunya i retreu a l’executiu que “en eixe context tan favorable” no hagi fet cap pas per garantir la reciprocitat. La demanda d’ACPV arriba en plena efervescència de la campanya Reciprocitat ara!, que reivindica la reciprocitat dels canals de televisió del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, i que recentment ha celebrat un any d’existència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share