Agredeixen dos joves en una discoteca per parlar valencià

El portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manel Carceller, a la discoteca Rubik de València / Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua denuncia els porters de la discoteca Rubik de València

La Plataforma per la Llengua ha denunciat dos porters de la discoteca Rubik de València que el 20 de desembre passat van discriminar dos joves per parlar en valencià i els van agredir a la porta de l’establiment. Segons explica l’entitat, els fets es van produir quan Julian va preguntar, en valencià, el preu de l’entrada al porter. El treballador li va dir que no l’entenia i quan Julian li va repetir la pregunta en la mateixa llengua li va prohibir l’entrada.

Julian va demanar el full de reclamacions i, justament en aquell moment, va sortir de la discoteca Aitana, una amiga de Julian, que va demanar al porter, en castellà, per què el seu amic no podia entrar al local. El porter li va respondre que es tractava d’un local privat i que ell podia decidir qui hi entrava, tot i que a la discoteca no hi havia cap rètol que indiqués cap reserva del dret d’admissió.

La conversa va continuar en castellà fins que Aitana va parlar en valencià. En aquell moment, el porter li va dir que ella tampoc hi podia entrar, tot i que ja havia estat admesa amb anterioritat a la discoteca. La noia va acceptar-ho i va dir que entraria un moment al local a agafar les seves pertinences i se n’aniria. Tot seguit, un altre membre de la seguretat de la discoteca va tirar Aitana a terra. Després entre els dos treballadors van arrossegar la jove per terra, fet que li va provocar contusions a les cames i lesions cervicals. Quan Julian va mirar d’ajudar la seva amiga, el porter li va clavar un cop de puny a la cara que li va provocar una contusió amb hemorràgia nasal.

El portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, ha denunciat que “és evident que els controladors d’accés de la discoteca Rubik volien impedir amb violència el dret d’accés d’unes persones a un local per parlar valencià” i ha recordat que l’article 8 de l’Estatut dels Consumidors i Usuaris del País Valencià empara  els drets lingüístics quan diu que “els consumidors tenen dret a utilitzar qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana”. Carceller afegeix que les actuacions violentes del guàrdies de la discoteca són considerades com a delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació, segons el Codi Penal vigent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share