Andalusia destina 100.000 euros a “pal·liar” els efectes de la immersió lingüística

PP, Ciudadanos i Vox temen que els descendents d’andalusos perdin les “arrels” culturals

Els tres partits que donen suport al govern andalús, Partit Popular (PP), Ciudadanos i Vox, han acordat destinar una partida  de 100.000 euros a “pal·liar els problemes que originen en els descendents” de les “comunitats andaluses” els “processos d’immersió lingüística”, que “podrien incidir en un abandonament gradual de les seves arrels culturals i lingüístiques”.

La partida forma part del pressupost que els dos partits del govern, PP i Ciudadanos, han pactat amb Vox per tirar endavant els comptes, juntament amb altres mesures del grat de l’extrema dreta com la retirada de fons a la inserció d’immigrants o el canvi de  denominació del telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista pel de “víctimes de la violència intrafamiliar”.

La mesura antiimmersió, de la qual no se’n donen més detalls, sembla que es refereixi als ciutadans d’origen andalús que viuen a Catalunya, atès el protagonisme que Catalunya va tenir en la passada campanya de les eleccions andaluses. També podria afectar a ciutadans d’altres territoris amb llengua pròpia diferent del castellà com el País Valencià i les Illes Balears, on l’ensenyament en català no és, però, universal per a tots els ciutadans.

Més enllà de la provocació que pot suposar el punt 6 de l’acord de pressupostos andalús, a efectes pràctics la mesura no sembla que hagi de tenir recorregut, ja que,  entre altres coses, a Catalunya no hi ha cap cens que distingeixi els seus ciutadans per raó d’origen. A efectes legals, tots els residents a Catalunya amb nacionalitat espanyola són catalans i prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share