Aprovada la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València

La Generalitat Valenciana aportarà 80.000 euros al projecte per promoure el multilingüisme

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres un conveni entre la Generalitat, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i la Universitat de València-Estudi General per a la creació de la Càtedra de Drets Lingüístics. La càtedra té com a objectiu dur a terme activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics, així com promoure el multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic sostenible. La Generalitat hi aportarà 80.000 euros.

Entre les activitats que es preveuen en el conveni, hi ha l’impuls de la investigació acadèmica mitjançant beques predoctorals i postdoctorals, treballs d’investigació i tesis, així com la col·laboració amb institucions i xarxes de la societat civil. També s’hi inclou la promoció de cursos de formació i activitats de divulgació i la consolidació de la càtedra com a centre d’intercanvi, debat i reflexió amb l’organització de congressos, trobades, seminaris o conferències.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha celebrat, en una piulada a Twitter, l’aprovació del conveni, que qualifica d’“iniciativa molt necessària” perquè fomentar els drets lingüístics és promoure la igualtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share