Augmenta un 11% el nombre d’inscrits als cursos del CPNL

Font: ‘Memòria 2019’ del Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci prioritza els grups de català bàsic per a nouvinguts

El nombre d’inscrits en els cursos presencials del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) de la Generalitat de Catalunya va augmentar un 11% el 2019 respecte de l’any anterior i el de cursos, un 8,6%. Segons la Memòria 2019 del CPNL, l’any passat es van organitzar un total de 4.026 cursos presencials en els quals van participar 89.115 alumnes. La major part dels inscrits van seguir la formació en nivells inicials i bàsics, adreçats a nouvinguts.

L’augment del nombre d’inscrits segueix la tendència dels darrers anys en què, segons el servei de comunicació i difusió del CPNL, s’ha “prioritzat l’acolliment lingüístic” i ha augmentat l’oferta de cursos dels nivells més bàsics. A més d’aquesta aposta estratègica, el Consorci ha baixat la ràtio d’alumnes per professor, fet que ha millorat la qualitat de l’ensenyament i ha permès obrir més grups, i ha ofert cursos en llocs on el CPNL no hi té oficina.

“Hi ha hagut una millora qualitativa del servei”, assegura el CPNL, que detalla canvis que s’han fet com el pas de cursos quadrimestrals a trimestrals que permeten, per exemple, fer-ne tres de català bàsic en un mateix any acadèmic. “S’han donat incentius i avantatges per facilitar la continuïtat dels cursos”, expliquen. “Abans hi havia molts alumnes que feien un curs de 45 hores per a l’informe d’arrelament i prou i ara n’hi ha molts que continuen” formant-se, afegeixen.

A banda dels canvis en els cursos, l’interès dels nouvinguts per aprendre català ha augmentat de forma paral·lela a l’increment de la consciència social sobre els beneficis d’aprendre la llengua, especialment per estar en millors condicions en el mercat laboral. “Els empresaris cada vegada són més conscients que el català afegeix qualitat a l’empresa, en millora el servei”, remarquen des del Consorci. A això s’hi afegeix el fet que els darrers anys ha arribat una onada d’immigrants d’Amèrica llatina que, tot i que el coneixement del castellà ja els obre moltes portes, volen aprendre català per sentir-se més part del país on viuen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share