Cambray ordena que cap escola apliqui el 25% de castellà

Educació diu que la nova legislació permet revocar els percentatges lingüístics imposats pel TSJC a 48 aules catalanes

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest dijous que cap el nou curs escolar començarà sense que cap centre educatiu apliqui el 25% de castellà. “A partir de la setmana que ve [quan comença el nou curs] cap aula d’aquest país aplicarà percentatges, cap aula aplicarà el 25% de castellà”, ha assegurat el conseller durant la conferència de premsa del curs 2022-2023.

Cambray ha explicat que ll’ordre de posar fi a les quotes lingüístiques als centres que han estat obligats a aplicar-les serà possible gràcies a la llei del Parlament i al decret del govern contrari a la imposició dels percentatges. El mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès que la nova legislació educativa fa inaplicable el 25% de castellà, però ha portat la norma al Tribunal Constitucional (TC) perquè considera que és inconstitucional.

El conseller s’ha felicitat per l’“èxit de país” que suposa la fi dels percentatges lingüístics després que el curs passat estigués marcat per les “ingerències judicials”. Cambray, però, ha afirmat que amb el nou decret no n’hi ha prou i que el govern “treballarà per incrementar l’ús del català als centres i perquè els projectes lingüístics s’apliquin a les aules”.L’ordre de deixar d’aplicar el 25% de castellà a les escoles que aplicaven les quotes lingüístiques afecta 27 centres educatius i 48 aules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share