Carner, protagonista del Correllengua

La CAL ajorna els actes centrals fins a l’octubre a causa del coronavirus

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ha anunciat que l’edició d’enguany del Correllengua es dedicarà al poeta i periodista Josep Carner coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha declarat el 2020 l’Any Josep Carner en què, fins ben entrat el 2021, s’homenatjarà el poeta noucentista més destacat.

La 24a edició del Correllengua estarà marcada per la pandèmia del coronavirus, que ha obligat a ajornar l’inici dels actes principals que, en lloc del 27 de juny, es faran el divendres 2 i dissabte 3 d’octubre de 2020. L’acte central es farà a Sitges, una localitat important en la vida i l’obra de Carner. Per a les dues jornades s’han organitzat xerrades sobre el poeta i el seu llegat literari, lectura de poemes, actuacions musicals i audiovisuals, espectacles infantils i la tradicional encesa de la Flama.

La Sala Llorers, a Ca la Torre (Vandellòs), acollirà aquest dissabte, a les deu de la nit, el primer acte del Correllengua amb la composició poeticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera titulada Val més cantar que témer i témer que oblidar.A banda de rememorar la vida i l’obra de Carner, la CAL vol aprofitar el Correllengua per “reivindicar el català des d’una perspectiva social, per fer-ne evident el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per tal de generar una identitat col·lectiva en una societat diversa com la nostra”. L’entitat convida les entitats culturals del país a donar suport al Correllengua arreu dels Països Catalans sota el lema Parlar català és convidar, convidar és conviure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share