Catalunya crea el Consell Lingüístic Assessor d’Educació

Carme Junyent presidirà l’òrgan que ha de promoure el català a les escoles

El govern català ha aprovat aquest dimarts la creació del Consell Lingüístic Assessor del departament d’Educació, que “definirà les estratègies necessàries per tal que es garanteixin els objectius d’acord amb els principis del règim lingüístic del sistema educatiu de Catalunya”, segons ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja. El Consell Lingüístic  té com a funcions assessorar per refermar la vehicularitat de la llengua catalana en l’àmbit educatiu; proposar criteris per a la revisió i actualització del contingut dels projectes lingüístics; i assessorar el Departament d’Educació en relació amb les iniciatives que afectin la llengua vehicular de l’escola, que és el català.

L’òrgan estarà presidit per la lingüista Carme Junyent, directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el composen setze persones “amb una reconeguda trajectòria en l’àmbit acadèmic, de la divulgació i la investigació relacionats amb el món de la llengua”.

Els membres del Consell Lingüístic provenen de diferents disciplines relacionades amb la llengua. Són Teresa Cabré, Carla Benet, Joan Manuel del Pozo, Jaume Ametller, Marina Massaguer, Màrius Serra, Pol Gisé, Immaculada Buñuel, Héctor Ruiz, Jesús Viñas, Eva Pons, Marina Gay, Conxita Gimeno, Olga Quesada i Alba Granell.

L’anunci del govern arriba després que el Departament d’Educació hagi reconegut que la immersió lingüística en català és lluny d’aplicar-se a tot arreu i que la presència del català a les aules ha davallat els darrers anys tant per part dels mestres com dels alumnes. De fet, la mateixa Junyent ha denunciat aquesta situació els últims anys en moltes ocasions.

El govern va fer el dimecres passat la primera trobada del Pacte Nacional per la Llengua en què es va presentar l’estudi sobre la situació del català Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana. Aquest dimarts, el Departament de Cultura ha reunit per segon cop la Comissió Tècnica de Política Lingüística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share