Comença el I Congrés Internacional sobre el Dret a la Llengua

La Universitat de València acull tres dies de debats sobre la justícia lingüística

El I Congrés Internacional sobre el Dret a la Llengua: Polítiques Lingüístiques i Traducció i Interpretació en Serveis i Institucions Públiques ha començat aquest dimecres a la Facultat de Dret de la Universitat de València (UV). Fins divendres s’hi faran diverses ponències, xerrades i debats sobre la justícia i injustícia lingüístiques, els drets lingüístics, les polítiques lingüístiques, la inclusió i els usos lingüístics des d’una perspectiva internacional i multidisciplinària.

El congrés està organitzat per la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València, en col·laboració amb la Càtedra de Dret Foral de la UV, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat de Mons, i la Universitat de Rennes 2.

Segons expliquen els organitzadors, el congrés pretén construir un fòrum per visibilitzar la diversitat de situacions comunicatives crítiques i oferir-ne solucions a partir de la posada en comú de les visions que aporten les diferents disciplines de la ciència política i jurídica, els estudis de traducció, interpretació i comunicació, el treball discursiu i social i, així mateix, dels àmbits de la formulació de polítiques.

L’esdeveniment compta amb 85 contribucions de 106 investigadors procedents de 70 institucions de 31 països.

El congrés ha començat amb una conferència sobre els drets de les persones signants i el reconeixement legal de les llengües de signes. El programa es por consultar en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share