Diumenge, juny 16, 2024
INICIATIVES

Comença una nova edició de la Setmana pel català de Plataforma per la Llengua

La iniciativa coincideix amb les dates de la Diada de Sant Jordi i es proposa sensibilitzar sobre l’ús de la llengua pròpia

Plataforma per la Llengua organitza, un any més, la Setmana pel català coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Els actes, que arribaran a diferents indrets del domini lingüístic, comencen aquest dimecres 17 d’abril i tenen l’objectiu de sensibilitzar sobre l’ús de la llengua i d’estimular el compromís personal i col·lectiu amb el català per mitjà de debats sobre diferents àmbits de la vida quotidiana. A més, el dia 23 d’abril, l’entitat serà present a poblacions com Barcelona, Sabadell, Sitges, Castelldefels, Ciutadella, Palma o Eivissa.

El primer dia, a l’Ajuntament de Vic, el govern municipal presentarà el seu pla d’acció per aquest any en matèria de llengua, pel qual ha comptat amb l’assessorament de Plataforma per la Llengua. A més, la directora de l’entitat, Rut Carandell, farà una xerrada anomenada El dret a viure plenament en català.

El dijous 18 d’abril serà el torn de Camí al SAGA. L’eva dels videojocs, que es podrà seguir en línia i comptarà amb diferents ponents que parlaran de la seva experiència com a dones en el món de la creació de continguts en la indústria del videojoc. L’endemà, Miquel Gil, responsable de l’àrea de legislació i espais de debat de l’entitat, serà a les 19.30 h a la Sala Epicentre de Tremp per parlar sobre els joves i els mitjans de comunicació.

El dissabte 20 d’abril es farà un homenatge a la lingüista Carme Junyent i es presentarà el seu llibre pòstum Deu lliçons per a salvar el català. En aquest acte, que serà a les 12.00 h al Pati Llimona de Barcelona, hi participaran l’escriptor Màrius Serra, la periodista Assumpció Maresma, l’escriptor Jordi Badia i el lingüista Pere Comellas. A més, el mateix dia, a l’Alguer es presentarà l’edició en alguerès del llibre Eva i Petra de Gianni Loy, amb les il·lustracions de Francesco Del Casino.

D’altra banda, el 22 d’abril tindrà lloc el 5è concurs de microrelats del Col·legi d’Advocats de Sabadell, on Plataforma per la Llengua aprofitarà per presentar les diferents formacions en matèria de llengua que s’han impulsat amb universitats que ofereixen estudis de justícia. A més, el mateix dilluns, al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Manresa, l’escriptor Xavier Gual presentarà el seu llibre Qui ha de salvar el català?.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics