El 97,2% dels estudiants de Catalunya tria els enunciats en català a la selectivitat

Geis demana que es deixi d’“interferir en l’educació” i de crear “conflictes inexistents” amb la llengua

El percentatge d’alumnes que han triat els enunciats en català a la prova d’accés a la universitat (PAU) d’aquest juny a Catalunya ha estat del 97,2%, mentre que només un 2,8% va sol·licitar-ne la versió en castellà, segons ha informat aquest dimecres pel Departament de Recerca i Universitats.

La publicació de les dades arriba després de l’enèsima polèmica sobre la llengua dels enunciats de la selectivitat arran de la prohibició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de donar prioritat al català en el repartiment dels exàmens. En les proves que es van fer la setmana passada, els estudiants havien decidir en quina llengua volien rebre els enunciats dels exàmens mitjançant un full autocopiatiu que garantia l’anonimat.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha expressat la seva satisfacció per l’aclaparadora preferència pel català. “El català és la llengua de les PAU i ho continua sent malgrat les interferències que s’han produït”, ha dit Geis, que ha demanat “que es deixi d’interferir en l’educació i en la universitat amb la llengua, creant conflictes inexistents”.

El darrer dia de les PAU es va dur a terme una prova per testar dues tecnologies que permeten la tria d’opcions de manera anònima i més eficient basades en tecnologia de codis QR i tecnologia de geolocalització a espais interiors per Bluetooth en la distribució de l’idioma dels enunciats. Aquesta prova de concepte ha estat desenvolupada a petició del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per l’Àrea TIC del Departament de Recerca i Universitats en col·laboració amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share