El Barça i Òmnium signen un conveni per promoure el català

Acte de signatura del conveni entre el FC Barcelona i Òmnium Cultural / FCB

El club blaugrana fomentarà els continguts audiovisuals en la llengua del país i l’entitat cultural oferirà formació lingüística als esportistes

El FC Barcelona i Òmnium Cultural han signat un nou acord de col·laboració per als pròxims quatre anys que permetrà a totes dues entitats treballar conjuntament en la promoció de la llengua i la cultura catalana.  per fomentar la creació de continguts audiovisuals en català a les xarxes i a l’espai comunicatiu català, especialment als canals de comunicació propis del Club. 

Amb aquest acord, signat dimecres pel president del Barça, Joan Laporta, i el d’Òmnium, Xavier Antich, el club blaugrana es compromet a donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les institucions en favor de la llengua i de la cultura catalanes, especialment en la difusió de l’esport en llengua catalana, així com a donar suport a totes les accions democràtiques en favor dels drets i les llibertats de Catalunya i a posar el FC Barcelona al costat del poble català en el seu lliure exercici a decidir el seu futur. El conveni també inclou la voluntat de fer difusió anualment del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Òmnium, per la seva part, oferirà atenció personalitzada als esportistes de totes les seccions del club per proporcionar-los coneixements sobre la llengua i la cultura catalanes, i oferirà xerrades i sessions anuals, amb experts rellevants, en el marc de la formació de la Masia, a més de facilitar material informatiu sobre la llengua, la cultura i el país per als visitants del Museu del FC Barcelona.

Amb aquest conveni per quatre anys, el FC Barcelona i Òmnium Cultural reforcen els lligams que mantenen des del 22 de març del 2004, quan es va signar el primer conveni de col·laboració que preveia, entre altres acords, que Òmnium Cultural faria classes d’història, cultura i tradicions de Catalunya per als jugadors del Barça amb un èmfasi èmfasi especial en la història del Club.

Laporta va destacar que a les dues institucions els uneix “la defensa i la promoció de la llengua i la cultura catalanes”. “Nosaltres tenim molt clar que Òmnium és més que una entitat cultural” i “ell Barça és més que un club”, va afegir el dirigent blaugrana.

Antich va remarcar que l’“aliança d’Òmnium amb el Barça és absolutament estratègica” perquè són “les dues entitats amb més base social de tot el país” i tenen una “complicitat” en els “ objectius del foment de la llengua catalana, de la cultura catalana i de l’esport” com a “eina de cohesió social”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share