El català és la 36a llengua més present en les principals aplicacions

Augmenta la pressió perquè Spotify, Instagram i TikTok ofereixin una versió en l’idioma del país

El català és la 36a llengua més present en les vint aplicacions per a mòbil més populars als Estats i al Regne Unit, segons un estudi de la plataforma d’ensenyament d’idiomes Preply. El català (amb versió en onze aplicacions) se situa just per darrere del letó, el bengali i el búlgar i per davant del lituà, l’estonià i el serbi. És, a més, la llengua sense un estat gran o mitjà al darrere (només és idioma oficial d’Andorra) amb més presència en les principals aplicacions.

Tot i això, encara hi ha aplicacions molt populars que no inclouen el català en el seu menú com Spotify, que ofereix 58 idiomes diferents, Instagram (31), Prime Video (31), TikTok (32), o Pinterest (33).

Els darrers dies han sorgit diverses iniciatives per reclamar la versió en català d’aplicacions com Instagram. Gairebé 3.000 persones han demanat que hi hagi una versió en català d’aquesta aplicació a través de Change.org. Des del compte de Twitter Apps en català es convida, a més, els usuaris a reclamar a les empreses que encara no ofereixen la versió catalana del seu producte, com Spotify, que ho facin. La iniciativa proposa deixar una valoració negativa a l’aplicació i argumentar-ho amb un comentari.

La pressió sobre Spotify perquè ofereixi una versió en català s’ha redoblat les darreres hores després que hagi trascendit que s’està enllestint un contracte perquè l’empresa patrocini el F.C. Barcelona.

Segons l’estudi de Preply, YouTube és l’aplicació que més idiomes ofereix (73), seguida de Signal (71). Meet (67) i Spotify (58).

Pel que fa als idiomes més presents en les principals aplicacions, l’anglès encapçala el rànquing amb versió en aquesta llengua en la pràctica totalitat (97%). En segona posició hi ha l’alemany (66%), seguit del castellà (65%), el francès (63%), l’italià (61%) i el portuguès (54%). El català és present en el 17% de les cent aplicacions més populars als Estats Units i el Regne Unit.

Crida l’atenció el cas del gal·lès, una de les llengües oficials al Regne Unit, que no té cap presència en les principals aplicacions d’aquest estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share