El Catalanitzador de Softcatalà supera els 200.000 usuaris

L’entitat recorda la importància de configurar els dispositius en la llengua pròpia per fer-la més visible

El Catalanitzador de Softcatalà ha superat les 200.000 actuacions, segons ha anunciat l’entitat en un comunicat. L’aplicació per a PC es consolida, d’aquesta manera, com una eina molt utilitzada per normalitzar la presència del català en la tecnologia.

El Catalanitzador funciona baixant dels llocs web dels fabricants els paquets de llengua en català dels seus productes, si hi són disponibles, i instal·lant-los a l’ordinador. Els usuaris poden disposar, per exemple, dels paquets en català del sistema operatiu, l’MS Office, el Chrome, el Firefox, el LibreOffice i l’Acrobat Reader. L’eina també instal·la el paquet de correcció en català LanguageTool.

El Catalanitzador, a la xarxa des del 9 de gener de 2012, funciona tant per a MS Windows com per a macOS i ha contribuït a donar visibilitat al català a la xarxa, fet que es reflecteix en les estadístiques de les principals companyies d’internet,

La catalanització és més difícil d’automatitzar per a dispositius mòbils, però Softcatalà té publicades unes instruccions senzilles per fer-ho de forma manual. En els següents enllaços hi ha els tutorials per a Android, IOS i Linux.

Softcatalà remarca que tenir els dispositius configurats en català ajuda a visibilitzar la llengua perquè gairebé tots els navegadors web fan servir la configuració d’idioma del dispositiu per demanar a internet quina és la preferència lingüística de l’usuari i en quina llengua cal mostrar-li els continguts. Si no es té el dispositiu en català, malgrat que una web disposi d’aquesta llengua, es reben els continguts en altres idiomes. L’entitat posa l’exemple de la Viquipèdia en català, una de les edicions amb més editors per parlant, però amb menys visites.

També tenen present la llengua amb què estan configurats els dispositius les plataformes de publicitat, els fabricants de sistemes operatius, d’aplicacions, llocs web i xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share