El Correllengua retrà homenatge a Calders

El cartell del Correllengua 2019

La CAL se centrarà en els qui no tenen el català com a llengua materna

Pere Calders serà el protagonista de la 23a edició del Correllengua, que engegarà el 6 de juliol a Llançà, segons ha anunciat la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL).

Els organitzadors es proposen recordar la figura de l’escriptor coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort i reivindicar la seva obra, que és “un clam contra la manca de drets i llibertats que històricament ha patit la societat catalana”. El Correllengua també s’ha fixat l’objectiu d’” adreçar-se a totes les persones que no tenen el català com a llengua materna per tal que vegin, en l’idioma, un vehicle d’arrelament i una font de coneixement de la societat d’acollida”.

El Correllengua arrencarà a Llançà (Alt Empordà), poble on Calders va estiuejar durant 29 anys. Al llarg de tot el seu recorregut, es duran a terme una multitud d’activitats lúdiques i reivindicatives al voltant de la llengua i la cultura catalanes.

El projecte va néixer l’any 1993 a Mallorca, inspirat en la Korrika del País Basc, amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. La CAL és qui organitza el Correllengua a Catalunya Nord, en coordinació amb les entitats de cada territori, mentre que al País Valencià se n’ocupa Acció Cultural del País Valencià (ACPV). A Mallorca, el Correllengua no es fa cada any, sinó que s’alterna amb l’Acampallengua, organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua.

Des de l’any 2005, els organitzadors han dedicat el Correllengua a alguna personalitat o moviment rellevant de la llengua i la cultura catalanes. En l’edició de l’any passat es va homenatjar la Nova Cançó, el 2017 l’escriptora i il·lustradora Lola Anglada i el 2016, la periodista i escriptora Montserrat Roig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share