El diccionari lila del treball

El Termcat presenta una publicació en línia sobre les dones i el món laboral

El Termcat ha presentat aquest divendres un nou diccionari en línia, aquest cop relatiu a les dones en el món laboral. La Terminologia de les dones en el món laboral, que s’ha posat en funcionament en vigílies del Dia Internacional de les Dones, aplega 41 termes dels àmbits del treball i la sociologia que tenen a veure amb la posició particular de les dones en l’entorn laboral.

Entre els termes que recull n’hi ha de propis de la legislació laboral (permís de lactància), termes que evidencien una situació desfavorable i desigual entre dones i homes com bretxa de gènere, porta de vidre i feminització de la pobresa, termes que volen ser eines de millora (pla d’igualtat a l’empresa) i d’altres que marquen l’objectiu a assolir (equitat de gènere). Cada fitxa conté la denominació o denominacions en català, equivalents en castellà, francès i anglès, definició i, sovint, notes complementàries.

La nova publicació en línia respon a la necessitat de disposar d’un vocabulari sobre aquest àmbit temàtic que el Termcat ja havia detectat des de feia temps. El projecte està obert a noves aportacions.

El diccionari Terminologia de les dones en el món laboral forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del Termcat, que actualment ofereix més de 150 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share