El diccionari Merriam-Webster actualitza la definició de ‘racisme’

Kennedy Mitchum ha aconseguit l’actualtizació de ‘racisme’ / Foto: Nerinx Hall. Foto de portada: Julian Wan / Unsplash

L’obra inclourà l’opressió sistemàtica d’algunes comunitats a petició d’una jove negra

El diccionari de referència nord-americà Merriam-Webster s’ha compromès a actualitzar la definició de racisme a petició d’una jove afroamericana que li va fer la petició per correu electrònic. Kennedy Mitchum, graduada per la Drake University, a l’estat d’Iowa, va reclamar que la definició de racisme inclogués una referència a l’opressió sistemàtica d’algunes comunitats, demanda que l’editor va acceptar en la seva resposta.

La decisió arriba en un moment en què hi ha hagut una gran presa de consciència als Estats Units i arreu del món del racisme d’institucions com la policia arran de la mort de l’afroamericà George Floyd, a Minneapolis (Minnesota) a mans d’un agent que el va tenir gairebé nou minuts oprimint-li el coll amb el genoll. Segons ha explicat Mitchum des d’aquell succés, s’ha trobat amb molta gent que li asseguren que no són racistes perquè el diccionari no inclou la desigualtat racial en la definició de la paraula.

La mort de Floyd i la reacció al carrer contra molts altres decessos i abusos de la policia contra els negres ha provocat un debat paral·lel sobre el racisme del llenguatge, especialment en els mitjans de comunicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share